JORDEN NYNNER SIN HEMMELIGE SANG

Jeg har nettopplest ferdig en bok jeg har lånt på biblioteket: Jorden nynner sin hemmelige sang, av Mari Strachan. Dette er hennes første bok, og den har fått strålende kritikker sålangt.

Det som gjorde at jeg plukket med meg boka fra biblioteket var den nydelige tittelen. På engelsk er den om mulig enda flottere: The Earth Hums in B Flat. Fantastisk tittel spør du meg:) Tittelen gav meg forventning om at dette var en bok litt utenom det vanlige, og det er den.

Vi følger Gwenni, en jente på 12 år som bor sammen med foreldrene sine og ei storesøster. Hun leker detektiv da en av naboene forsvinner og senere viser seg å ha blitt drept. Det skjer med, men selve handlingsforløpet er ikke det mest spennende, men å følge Gwennis tanker og utforsking av det rundt henne er fascinerende: Det er en underlig bok på mange måter, men også en utrolig fin bok som forteller mye om hvordan det er å vokse opp. Hvordan det er å miste venner, være forelska, savne noen og alt annet som rører seg i ei jente på 12 år. Det er realistisk skrevet, ispedd med noen magiske elementer innimellom som bare gjør boka enda flottere:)

Jeg synes forfatteren evner å skildre en 12- årings tanker på en realistisk måte. Gwenni er ikke som alle andre, og det er ikke familien hennes heller, skal det vise seg. Moren er psykisk syk, og Gwenni må tåle mye, både av sin søster og fra sin mor som lar all sin bitterhet og skuffelse over livet gå ut over henne. Det er til tider vond lesing, men likevel klarer forfatteren å gi boka en lys slutt, midt i alt det vonde.

Jeg måtte lese noen sider før jeg skjønte at jeg likte boka godt. Jeg synes den er vel verdt å eie, bare tittelen er nok til at jeg synes den fortjener en plass i bokhylla:)

Vil du vite mer om forfatteren kan du gå inn på hjemmesiden hennes.

0 Svar to “JORDEN NYNNER SIN HEMMELIGE SANG”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
FOLK INNOM FRA 15.06.09

  • 250 821 besøk
februar 2011
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Top Clicks

  • Ingen
Bloggurat

%d bloggere liker dette: