RIDDERE: EKTE MENN

I går så jeg og mannen en nydelig film sammen:) Det er ikke alltid så lett for oss å finne filmer som vi begge liker, men dette var virkelig en fulltreffer! Filmen ARN bygger på triologien til Jan Guillou. Det er laget to langfilmer om denne ridderen fra middelalderen. Jeg gleder meg til å se toeren ( tenker å se den i kveld:))

Året 1150 blir Arn Magnusson født på Arnäs gård i Västra Götaland. Han oppfostres i kloster, og blir en sterk ung mann og en virkelig kriger. I Cecilia møter han den store kjærligheten, en kjærlighet som gjør dem til offer i kampen mellom sterke og motstridende krefter. Cecilia blir innesperret i kloster. Arn sendes avgårde som tempelridder til Det Hellige Land, hvor krigen raser mellom kristne og muslimer. Når Arn senere vender hjem, må han kjempe for sin kjærlighet og for det som har blitt hans livs største mål: Å forene sitt land til et sterkt og samlet rike.

Fortellingen om Arn og Cecilia blander fiksjon med historiske fakta, virkelige hendelser og personer fra denne tidsepoken. Filmene utspiller seg så vel i Sverige som i Midtøsten, og byr på et rikt galleri av tapre riddere, sterke dronninger og svikefulle konger – en episk heltesaga om krig og intriger, vennskap og forrederi og om det største av alt, kjærligheten.

Det er mange grunner til at jeg synes denne filmen er bra. For det første elsker jeg ridderfilmer. Det er noe med riddere som fasinerer meg veldig. En ekte ridder er hederlig, sterk, ærlig, sann, ekte, stødig, verdig. Ja, en ridder er en skikkelig MANN:)
I tillegg synes jeg filmen er skikkelig bra spilt inn. Det er flotte skuespillere og bra filmmusikk:)

Her er traileren:

Og her er traileren til film nummer to. Ikke rart jeg gleder meg til i kveld???

Jeg er heldig som har gode naboer å låne film av:)

3 Responses to “RIDDERE: EKTE MENN”


 1. 1 Martemor 18/09/2009, kl. 8:20 pm

  Det der er virkelig fine filmer! Har sett begge to selv, og begynner å få mer og mer sansen for svensk film.

  • 2 landsbyjenta 19/09/2009, kl. 3:56 pm

   Ja, svenskene er noen tiår lenger framme når det gjelder å lage film. Vi henge litt etter her i Norge desverre! Er fint å se noe annet enn hollywood innimellom synes jeg:)

 2. 3 Camilla :) 22/09/2009, kl. 8:58 pm

  Hei 🙂
  Photoshop er et utrolig komplisert program der det er utrolig vanskelig å forstå noe av seg selv… Tro meg, jeg har prøvd!! :p Youtube er et fint sted for å få tips, og jeg henter mange tips på tutorials som finnes rundt om i bloggeverden. Her finner du noen: http://fotoverden.blogspot.com/search/label/Photoshop


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
FOLK INNOM FRA 15.06.09

 • 230 890 besøk

JEG TWITRER

september 2009
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Bloggurat

%d bloggere like this: