HVA ER FAMILIE EGENTLIG?

Hva er en familie egentlig? Hva betyr det at man er familie? Hva skal til for å være i familie?

I dag finnes det mange forskjellige familier. Mange stifter familie flere ganger i løpet av livet. Barn vokser gjerne opp med en familie hos pappa og en annen hos mamma. Begreper som mine, dine og våre barn er blitt helt vanlige.

For meg er ordet familie utrolig positivt og trygt. Å være en del av en familie er en utrolig ressurs for meg på alle måter. Jeg har vokst opp sammen med mamma, pappa og to søstre. Vi har masse felles historie og mange gode minner sammen. Vi har et godt utgangspunkt for å forstå hverandre på en spesiell måte.

Det viktigste med en familie er for meg tryggheten og den sterke lojaliteten. Jeg vet at uansett hva som skjer så vil jeg alltid kunne regne med familien min. Jeg kan snakke med søstrene mine om det meste. Jeg har foreldre som virkelig ønsker å forstå meg, selv når jeg tenker annerledes enn dem. De har latt meg ta egne valg, og de støtter og oppmuntrer meg ( vi er ganske ofte enige altså, he he)

Nå er jeg voksen, og er ikke lenger først og fremst i familie med mine foreldre. Nå er det jeg og mannen som har skapt oss vår egen familie. Det tok ikke lang tid før jeg plutselig kjente at min familie først og fremst er det jeg og mannen har sammen. Det var faktisk litt godt å merke at det gikk helt av seg selv, til og med før vi fikk barn.

Det er klart at mine foreldre og søsken er viktige for meg, og kommer alltid til å være en viktig del av mitt liv. Likevel er det herlig å vite at det er meg og mannen som for alltid skal leve livet sammen. Det er vi som sammen skal finne ut av tingene. Vi skal gjøre tingene på vår egen måte. Vi lager våre egne tradisjoner. Vi er familien!

Bilde 041

Jeg tror familien er viktig for de fleste, selv om venner på mange måter kan fylle de samme funksjonene. Jeg tror det er viktig å ha gode venner, og de kan være en enorm støtte. Likevel vet jeg for min egen del at familien er det stedet jeg satser. Det er familien jeg vil ha med meg gjennom hele livet. Mye annet kan forandre seg, men familien min vil jeg alltid holde høyt.

Jeg er takknemlig for at jeg har en stor, god familie. Både svigerfamilie, min familie og vår lille kjernefamilie.

Takk Gud 🙂

6 Svar to “HVA ER FAMILIE EGENTLIG?”


 1. 1 marchi 11/08/2009, kl. 8:14 pm

  sv: hei og takk for det:)
  men du, det er rart det bare er jeg som kan se kommentaren du la igjen. har aldri før sett at det står et varseltegn ved en kommentar og med teksten: «denne kommentaren er ikke godkjent» før. og det er noe blogg.no har gjort. :s merkelig. kan du prøve å legge igjen en til, og se om det skjer igjen? den dukker ikke opp på bloggen.. jeg bare finner den når jeg har logget meg inn. veldig veldig merkelig

  utrolig fin blogg forresten! 🙂

 2. 2 marchi 11/08/2009, kl. 8:18 pm

  meg igjen – jeg har klart å få kommentaren din godkjent 😀 wooho! hehe.. var bare veldig merkelig den ikke automatisk blir det. bruker jo å bli det. aldri opplevd det før jeg.. mulig blogg.no er ustabilt i kveld…..

 3. 3 marchi 12/08/2009, kl. 3:51 pm

  Den neste kom opp automatisk ja:) Vet ikke hvorfor det skjedde, siden det aldri har skjedd før – men nå vet jeg i alle fall hvordan jeg fikser det! 🙂

 4. 4 R3n3t 13/08/2009, kl. 12:10 pm

  En fin-fin familie er dere! 🙂

  (Og VI er en fin-fin familie også:)Hehe)


 1. 1 MITT ELLER DITT ELLER ALLES? « landsbyjenta Tilbakesporing02/10/2010, kl. 12:29 pm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
FOLK INNOM FRA 15.06.09

 • 250 821 besøk
august 2009
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top Clicks

 • Ingen
Bloggurat

%d bloggere liker dette: