HERLIG PÅSKEFERIE 2009 ( oppdatert)

Nå er vi vel hjemme fra hytteturer sammen med familien vår. Det har vært herlig på tur, men også godt å komme hjem igjen!

Først var vi noen dager på den lille hytta vår i Drangedal:


Ja den er faktisk så liten, men ser litt flottere ut fra andre siden:
Denne hytta har jeg mange gode minner fra. Her har vi vært på ferie i sommerferier og påskeferier så lenge jeg kan huske. Hytta var opprinnelig et lite skogshus/arbeiderhus som tilhørte gården hvor min bestemor er oppvokst. Mannen på bildet under her bodde på denne gården fra han var ganske liten. Han jobbet som gårdsgutt. Han ble på mange måter nesten som en sønn i huset og fikk dermed lov til å bo i dette arbeiderhuset da han ble voksen.

Senere fikk min bestemor dette huset for å bruke det som hytte. Hun og bestefar stelte det i stand slik at de kunne tilbringe somrene her i hytta. På denne måten fikk de være på ferie i nærheten av bestemors familie. Mange av møblene og tingene på hytta er gamle og har tilhørt min oldemor.


Selv om hytta er utrolig liten rommer den tre soverom, stue, kjøkken og gang. Oppe på loftet er de to «store» soverommene. Her er det ganske lavt under taket, så man kan kun stå på midten.

Siden det kun er utedo må vi ha en tissepotte oppe på loftet…Denne redskapsbua ble brukt mye om sommeren før da det bodde folk i hytta. De bodde ute i bua om sommeren, og brukte huset om vinteren…

I år var det masse snø da vi var på hytta. Pappa og Mamma bygde koselig bålplass som vi koste oss ved både dag og kveld. Mamma hadde laget flere lykter som lyste vei opp til utedoen. Det var skikkelig idyll!

Det var nesten umulig å ta fine bilder av den stemningsfulle uteplassen, men slenger inn disse også. De viser hvertfall litt, selv om det ikke er så lett å se… Lysene i lufta er altså lykter som henger i trærne opp til doen:)

Hytta er av liten verdi økonomisk sett, men den har stor verdi for meg fordi den rommer mye historie og mange herlige minner!

4 Responses to “HERLIG PÅSKEFERIE 2009 ( oppdatert)”


 1. 1 Vigdis 12/04/2009, kl. 8:51 pm

  Høres ut som en koselig ferie! Her har vi hatt hjemmepåske i år, men med besøk av familie som har kommet langveis fra. Må si det var stor overgang å gå fra å være alene hjemme sammen med lille prinsessa (når mannen min er på jobb, og det er han mye), til å ha fire ekstra voksne og tre ekstra barn i huset… Men koselig har det vært, og masse liv!

 2. 2 Anette R Eiken 13/04/2009, kl. 7:27 am

  Fine bilder du har lagt ut av hytta da:)
  Vi var jo så heldige med været når vi var på hytta. Skikkelig påske kos.. Klem

 3. 3 karinordseth 13/04/2009, kl. 6:10 pm

  Å, sånn har jeg alltid ønsket meg! Bestandig vært grønn av misunnelse på alle som har en sånn gammel familie hytte. Her såg det iallefall superidyllisk ut!
  Nå er det tilbake til den harde hverdag gitt…


 1. 1 DIGGBAR HYTTETUR! « landsbyjenta Tilbakesporing07/03/2010, kl. 9:19 pm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
FOLK INNOM FRA 15.06.09

 • 239 869 besøk

JEG TWITRER

april 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Top Clicks

 • Ingen
Bloggurat

%d bloggere liker dette: