HVA GJORDE JEG FØR EGENTLIG???

I løpet av de siste tre årene har livet mitt blitt mer og mer digitalisert… Det er ikke mange årene siden vi ikke hadde pc engang.
Jeg husker vi lånte (les: fikk) en gammel data av pappa som vi hadde stående inne på soverommet. Den ble vel for det meste brukt til å samle støv. I begynnelsen brukte vi den endel, men det skapte mer irritasjon enn glede. Vi hadde bare modem, så det tok evigheter bare å komme inn på nettet, og like lang tid å skifte side…
Vel, det gjorde forsåvidt ikke så mye, for dette var lenge før jeg ble avhengig av hotmail, facebook og andre livsviktige ting…
Vi snakker her om tida mellom 2001-2006… Det var tida da vi hadde de billigste mobilene man kunne få tak i, og hvor vi ikke hadde parabol eller kabel. Det første halvåret vi var gift hadde vi ikke tv engang. Og jeg savna det ikke heller!
Etter en stund fikk vi et gammelt tv etter en avdød grandonkel, det var ikke mye stort kan jeg love deg… Signalene inn til tv`en var så dårlige at vi ikke kunne se ansiktene tydelig, men tekst-tv virka…
I dag er mange av disse tingene blitt livsviktige for meg. Mobilen brukes ikke bare til å ringe eller melde med lenger. Hele livet mitt er organisert på mobilen som fungerer som kalender, vekkerklokke og huskelapper.
Pc`en som vi kjøpte for noen år siden brukes daglig, både av Mannen og meg.
Vi har anskaffet oss flatskjerm på over 40 tommer, og denne brukes også selvfølgelig daglig av både store og små.
Digitalt speilreflekskamera har vi også fått, og videofilmer som redigeres… Ja det er ikke så mye som ikke er digitalt lenger…
Jeg har til og med fått meg i-pod som brukes ganske flittig 🙂 Så nå slipper jeg å kjøpe cd`er, det er bare å kjøpe musikken på itunes!
Ingenting av dette hadde vi for tre-fire år siden…
Hva gjorde jeg egentlig før???

9 Responses to “HVA GJORDE JEG FØR EGENTLIG???”


 1. 1 Anette 12/03/2009, kl. 7:54 pm

  En tankevekker det der! Pc’n er den store tidstyven hjemme hos oss – det skal være sikkert og visst…. Men på den andre siden, så har en god del ting blitt lettere også. Tenk bare på hvor lang tid man brukte på selvangivelsen før! 😉

 2. 2 Susanne 12/03/2009, kl. 7:56 pm

  He he, ja det er jo flest fordeler ved det!

 3. 3 mi-rachel 12/03/2009, kl. 10:29 pm

  hei.
  jeg lager de collagene i photoshop.
  jeg har photoshop elements.
  en litt enkel utgave.
  jeg har ikke så mye erfaring med redigering, så da funker denne fint.

 4. 4 Camilla 12/03/2009, kl. 10:49 pm

  jeg har laget de collage-greiene i programmet Photo Collage Creator. Søk etter det på google, så finner du det 🙂

 5. 5 Anette 13/03/2009, kl. 8:19 am

  …du leste bøker og drømte om bibliotek..

 6. 6 Anette 13/03/2009, kl. 8:20 am

  Hvem er forresten Anette`på som la inn første kommentaren her??? Det er ikke meg…

 7. 7 Anette 13/03/2009, kl. 7:40 pm

  Ha ha, må le litt av «Anette forvirring» inne hos deg! 😉 Tror jeg må legge inn litt mer info i profilnavnet mitt, Anette er visst et populært navn i bloggeverden… 😉

  Når det gjelder det å lime inn youtube videoer på siden så gjør du som så; lim med deg koden som kommer opp i «embeded» i det mørke feltet til høyre for filmen. Denne koden kan du lime inn i html kodefeltet på posten du lager.

  Du kan også poste direkte fra youtube dersom du registrerer bloggen din, men da fungerer det ikke like bra med teksten synes jeg. (du finner ut av hva du liker best).

 8. 8 Tove 13/03/2009, kl. 7:49 pm

  Det er faktisk ganske enkelt å legge inn ein video frå You Tube. Eg brukar Windows Live Writer når eg bloggar, men det skal vere like enkelt om du brukar den «vanlige» måten å poste innlegg på.

  Fyrst finn du videoen du vil legge ut. Til høgre for videoen står der URL eller Embed med nokre «koder» bak. Eg kopierer koden som står bak «embed». Marker alt som står der og trykk kopier.

  Gå så til den staden der du lagar innlegga dine. Med Windows Live Writer går du til der det står «Insert» og finn «video». Så limer du inn koden der det står «Video URL eller embed» og trykker insert. Då vert videoen liggande i blogginnlegget ditt.

  Dersom du brukar den vanlege måten å poste innlegg på, gjer du akkurat det same for å kopiere koden. Velg knappen som er ved sidan av den du bruker for å legge inn bilete. Då limer du inn koden der det står «Velg en fil du vil laste opp». Deretter må du hake av for å godta vilkåra og så trykker du «Last opp video». Då skal også videoen legge seg i innlegget ditt.

  Vonar dette var oppklarande og nyttig! Så kjekt med eit nytt bloggbekjentskap, forresten! Skal ta meg tid til å gå gjennom innlegga dine. Kanskje det er greit at eg legg deg til i blogglista mi????

 9. 9 Mitt og Mine 13/03/2009, kl. 8:31 pm

  Ja det er egentlig helt utrolig hvor mye som har forandret seg på egentlig veldig kort tid! Det får meg til å tenke på hvordan verden ser ut om 10 år – når våre barn begynner å bli tenåringer…. hm.

  Har lest gjennom de siste innleggene dine. Kjenner meg igjen i innlegget om tid og barn. Synes jeg har m e r tid nå når jeg er hjemme med nr 3, enn når jeg var hjemme med førstemann… men man blir jo mer erfaren og mer rutinert.

  Nydelige gutter du har!! Ha en fin kveld videre!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
FOLK INNOM FRA 15.06.09

 • 239 957 besøk

JEG TWITRER

mars 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Bloggurat

%d bloggere liker dette: